דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


תקשורת דרך הגוף 

מאת    [ 07/02/2010 ]

מילים במאמר: 555   [ נצפה 2397 פעמים ]

מה אתם באמת רוצים?

חלק מכם רוצה שמחה, חלק מכם רוצה שלווה, חלק מכם רוצה הצלחה וחלק מכם רוצה אהבה. וחלק מכם אומר – אני רוצה את כל אלו. כולם רוצים להיות עם הרגשות טובות, שממלאות אותנו בתחושה כיפית ומטעינות את הבטריות שלנו בהרבה אנרגיה חיובית.

הרגשות – הפרסים של החיים

הרגשות של שמחה, שלווה, הצלחה ואהבה הינם הפרסים של החיים, הנמצאים וטמונים כבר עכשיו בתוך גופנו ובתחומי אישיותנו. הם זמינים בגוף כבר כעת. הבעיה הינה, שאתם מנסים להגיע למצב תודעה טוב יותר על ידי ניסיון להיות חיובי בדרך שלילית. מה זה אומר? זה הולך ככה - אתם חוזרים על משפטים חיוביים כמו 'אני שמח, אני שמח, אני שמח, אני שמח!' ואתם אומרים זאת עם פרצוף עצבני או עצוב. שרירי הפנים אינם נותנים חיוך מלא, אלא ההפך. זוויות הפה ירודות כלפי מטה, השיניים בחריקה עצבנית וכל מבנה הפנים והגוף מראה סימני סטרס.

הגוף מלמד את המוח

פלא, אם כן, שמצב הרוח שלנו לא משתנה, אלא רק מחמיר? המוח שלכם מגיב על ניסיון כזה להכניס מחשבה חיובית בדרך לא אמינה כך – יוצא פלט - 'אינכם מאושרים!' מכיוון שהגוף מלמד את המוח מה להרגיש אפילו יותר מאשר המוח את הגוף.

רגשות זה מה שאתם מחפשים!

אם הגוף שלנו אינו ניזון מהרגש הנכון, כל מה שאנחנו נשדר לו מחשבתית לא יעזור הרבה כי אי אפשר לשקר למוח או לתת ההכרה. תת-ההכרה מקבל דברים רק עם הם נאמרים בצורה אותנטית לחלוטין, דהיינו המחשבה והרגש זהים. ישנו חיבור הדוק בין הרגש לגוף. כל רגש שעובר בגופנו, ניכר מייד בשרירי הגוף, בעוויות, תנועות, ז'סטות, הילוך וכו'. צריך להיות שחקן מעולה, כדי להסתיר רגש מסוים שעובר בנו. בגלל הקשר ההדוק בין הרגשות שעוברות בנו לתנוחות הגוף ולצורת הגוף ושינויו בהתאם לרגשות הפנימיים, נוצר התחום שנקרא 'שפת גוף'.

אבל לא ב'שפת הגוף' אנו עוסקים עכשיו, אלא בחיבור שבין הגוף לרגש והרגש לגוף. אם הגוף משדר למוח, שהרגש אומר דבר אחד והמחשבה אומרת דבר אחר, המוח קולט אך ורק מה שהגוף אומר, המעביר לו את המסרים של הרגש בלבד. אם המחשבה מצליחה להכניס אינטליגנציה ברגש, באמצעות שינוי גישה, גם אז זהו הרגש שהשתנה, שעובר דרך הגוף אל מרכז העיבודים במוח.

הרגש כמנוע של האישיות

מכאן יוצא, שיותר משהמחשבה שולטת על התגובות שלנו, הרי שזה הרגש ששולט בהן. אנחנו חייבים לקבל את הסכמת הרגש, כדי להכניס חשיבה חדשה וגישה חדשה, שתאפשר לנו לשנות את מצב ההוויה שלנו. יותר קל למחשבה לפקוד על הגוף לעשות דברים מסוימים, מאשר על הרגש. לכן, כדי לשנות רגשות, עלינו לשנות תחילה את תצורת הגוף שלנו על כל גווניה. מדוע? מכיוון שאם נשנה את תצורת הגוף שלנו, התצורה החדשה תשפיע גם היא ישירות על הרגש וכך נוכל לפעול ממקום טוב יותר ומצב ההוויה שלנו ישתנה לטובה.

כמובן שהתגובה הספונטאנית שלכם לאמירה כזאת שהרגש הוא המנוע של האישיות, יכולה אצל כמה מכם להתפרש כמופרכת, אולם תביטו ותתבוננו יותר טוב על התגובות שלכם בחיים ותראו מי בסופו של דבר מניע אותנו לעשייה של כל דבר ודבר.

המשך יבוא...

--
מיכל קלעי היל
מנכ"לית תשע - במאות תקשורת
תשע - במאות תקשורת - הרצאות/סדנאות/קורסים -
לרדת למגרש המשחקים, לעלות על במת החיים!
http://www.tesha-bamautikshoret.com/
http://www.bamautikshoret.com/
072-2357630

לחץ כאן - להרשמה לסדנת 'במאות תקשורת' מיכל קלעי היל מאמנת לתקשורת/מיתוג ושיווק עצמי תשע - במאות תקשורת - הרצאות/סדנאות/קורסים - לרדת למגרש המשחקים, לעלות על במת החיים! http://www.tesha-bamautikshoret.com http://www.bamautikshoret.com/ 054-4630891




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב